What to do in Malta

What to do in Malta


Malta har en 7000 årig historia både med tempel, kyrkor och riddarfort.Runt Valletta löper en imponerande ringmur med historiska anor. I Valletta finns även ett flertal butiker och restauranger. Missa inte att besöka Malta Experience inne i Valletta och ta del av Maltas historia. På Malta ligger även det underjordiska templet Hal SaflieniHypogeum, som anses vara ett av världens bäst bevarade byggnadsverk från förhistorisk tid.

Vill man vidga vyerna lite ytterligare så ta gärna ”hop on/hop off” bussarna för att upptäcka Malta. I söder är fiskebyn Marsascalasom är trevligt att besöka och i norr ligger de finaste sandstränderna.

I mitten av landet ligger den historiska staden Mdina som har sitt ursprung från 800 -talet. Staden är högt belägen och består av en pampig ringmur, små smala gränder med fantastisk utsikt över Malta och landskapen.

Havet runt Malta är det renaste vattnet i medelhavet vilket gör att dykning och andra vattensporter är mycket populärt. Ett annat populärt resmål är Comino, -Maltas minsta systerö där magiska BlueLagoon ligger.

Ett besök på ön Gozo är även det ett populärt resmål. Hit kommer du med färjan från norra Malta, en resa som tar ca 20 minuter. Ön är ca 16 km lång och ungefär 8 km bred samt har en egen huvudstaden som heter Victoria (Rabat). På Gozo är tempot lugnare, naturen mera orörd och stor del av Gozo består av odlingar och lantbruksmark. Här finns även många fina stränder och historiska byar. Övrigt på Gozo ligger även ett av Europas äldsta tempel. Tempelområdet byggdes omkring år 3600 f.Kr och de är därmed äldre än pyramiderna i Egypten och Stonehenge i England.

Att jobba på Malta är populärt och många utländska företag finns på Malta.
Medicinteknik och Farmaceutisk industri är de snabbaste växande sektorerna i landet tillsammans med Finans och IT-sektorn.

Shopping, restauranger och nöjen finns det gott om i de populära områden Sliema och St Julians. Att ta sig mellan Sliema och St Julians gör du lättast via den fina strandpromenaden som löper utmed hela kusten. Om du önskar ta dig från Sliematill Valletta gör du det lättast med båt en resa som tar 5-10 minuter. Båten går enligt turlista hela dagen. Med buss tar dig smidigt mellan de olika orterna på Malta från norr till söder.